COM PREPARAR OLIVES XAFADES?

destacada

Hem passat l’estiu calorós

Acabem d’entrar en la tardor

Molts arbres perden les fulles

I les oliveres estan en el seu esplendorPicsArt_1444582118729

 

 

 

Collir-les dóna molta faena

Diuen la meua nora i el xicon

Collir les olives i xafar-les

S’ ha convertit en una tradició

 

Que no estiguen ni verdes ni madures

Deuen estar en el seu punt

El meu Josep cull les més baixetes

I jo intente collir les de més amunt

 

Busca una bona pedra

I una soca de taronger

Xafa l’oliva contra la soca

Una a una és com es deu ferPicsArt_1444582244457

 

 

En aigua posaràs l’oliva

Una vegada el tall fet

Per que no es faça negra

I rebutja la que tinga tocaet

 

Canvia l’aigua a les olives

Quatre vegades per llevar-li l’amargor

Busca ara el recipient on guardar-les

La pebrella li donarà tot el sabor

 

Molt important és preparar l’aigua

I encertar-li el punt de sal

La prova de l’ou és el secret

Per que mai la mescla isca malPicsArt_1444582293367

 

Mescla ara les olives xafades

Amb aigua bona de sal

Pebrella i fulla de garrofera

Són les brosses que se sol posar

 

Que bones són les olives xafades

En les bones ocasions solen acompanyar

Una paella, arròs caldós, all i pebre

En un bon esmorzar no poden faltar.