No hay productos en el carrito.
COM FER BUNYOLS DE CARABASSA
16
Mar
INGREDIENTS:
500 gr. de carabassa cuita i triturada.
300 gr. de farina
20 gr. de rent
oli de gira-sol
sucre
PREPARACIÓ:
Ja estem en plena setmana fallera i en taula no pot faltar un bon plat de bunyols. Moltes receptes hi hauran de com fer-los però jo et conte com es feia ma mare que li eixien boníssims.
Lo primer que farem és escollir una bona carabassa, trossejar-la i bullir-la fins que estiga cuiteta.
Una vegada cuita la triturem. En mig got de caldo de bullir la carabassa desfarem el rent. Important que el caldo estiga tebi per a no matar el rent. Afegim a la carabassa el rent desfet i la farina, ho mesclem tot fins que es faça un puré ben fi. Una miqueta de vinagre farà que al fregir-los no queden oliosos.
Allò que ara tenim entre mans ho deixarem reposar 45 minuts en un recipient tapat per a que fermente la massa.
A l’hora de fregir-los utilitzarem la tècnica de l’ apretó. A l’apretar en una mà la massa, apareixerà el bunyol que al clavar-li el dit gros del altra mà al mig, sempre banyada d’aigua per evitar que s’apegue la pasta, li farem el forat central.
Fregir-los, com he explicat abans, en oli abundant on els farem doradets. Deixar sobre paper absorbent perquè solten l’ oli sobrant.
Prepara un platet de sucre per a sucar i a disfrutar d’un bon plat de bunyols de carabassa.
Tin sempre en compte el consell de ma mare:
Atenció amb els bunyols de fora casa, el posaran molta farina i poca carabassa.
Hola tio Visantico.
Sóc una xica de València i per motius de l’amor estic vivint a Vilanova i la Geltrú, a quaranta kilòmetres de Barcelona.
He aprés a fer els bunyols de veure’ls fer a ma mare tota la vida i ara els faig açi per els meus amics catalans del teatre, pues estic en un grup amateur. Els pobres estan esperant que arribe març per poder gaudir dels meus bunyols falleros.
M’encanta la teva pàgina i la seguixc sempre que puc, pareig que estiga sentint a la meua familia. Gràcies per estar ahi!!!
Gràcies a tu Rosabel, me fa molta il·lusió que m’envieu missatges com este. Un abraç molt fort.