COM FER BUNYOLS DE CARABASSA

INGREDIENTS:

500 gr. de carabassa cuita i triturada.

300 gr. de farina

20 gr. de rent

oli de gira-sol

sucre

PREPARACIÓ:

Ja estem en plena setmana fallera i en taula no pot faltar un bon plat de bunyols. Moltes receptes hi hauran de com fer-los però jo et conte com es feia ma mare que li eixien boníssims.

Lo primer que farem és escollir una bona carabassa, trossejar-la i bullir-la fins que estiga cuiteta.

CARABASSA

 

 

Una vegada cuita la triturem. En mig got de caldo de bullir la carabassa desfarem el rent. Important que el caldo estiga tebi per a no matar el rent. Afegim a la carabassa el rent desfet i la farina, ho mesclem tot fins que es faça un puré ben fi. Una miqueta de vinagre farà que al fregir-los no queden oliosos.

MESCLA

 

Allò que ara tenim entre mans ho deixarem reposar 45 minuts en un recipient tapat per a que fermente la massa.

A l’hora de fregir-los utilitzarem la tècnica de l’ apretó. A l’apretar en una mà la massa, apareixerà el bunyol que al clavar-li el dit gros del altra mà al mig, sempre banyada d’aigua per evitar que s’apegue la pasta, li farem el forat central.

Fregir-los, com he explicat abans, en oli abundant on els farem doradets. Deixar sobre paper absorbent perquè solten l’ oli sobrant.

Prepara un platet de sucre per a sucar i a disfrutar d’un bon plat de bunyols de carabassa.

Tin sempre en compte el consell de ma mare:

Atenció amb els bunyols de fora casa, el posaran molta farina i poca carabassa.