LES FIGUES DE PALA

De tots es conegut què són les paleres i les figues de pala, però segur que pocs conegueu els beneficis i les seues propietats. En la meua joventut era habitual el consum de les figues de pala. A poc a poc ha anat perdent-se el consum, tal vegada per la incomoditat que genera haver de pelar-les. Però vos dic que val la pena. Te un mos agradable al paladar i dolç.

Les propietats son increïbles. Poques calories, fibres saludables i antioxidants naturals. Ajuda a regular el sucre en sang per lo que es boníssim per als diabètics. Te més vitamina C que les taronges i és ric en calci, fòsfor i potassi. Ajuda també a regular el colesterol i al bon funcionament del cor. Es el millor per a l’estrenyiment i les almorranes. Pel seu baix contingut en greix es especial per a aprimar-se. Te propietats cicatritzants i antiarrugues, per lo tant es bo tant per a cuidar la pell com per a curar ferides. Segur que en la farmàcia no hi ha cap medicament que cure tantes coses.

figues de pala 2La figa de pala es cull en el seu punt de maduració en el mes d’Agost. Es un fruit molt apreciat en tot el mon però no tant en la nostra terra. Pròval i aprofita’t d’ell. Es convenient collir-lo en guants, tenalles o en cop com les figues negres de figuera. Posa-les a remulla per llevar-li les punxetes i pelar-les molt espai. Val la pena. Si culls figues de pala per Sant Antoni (13 de Juny) o per Sant Joan (24 de Juny) tindràs també collita a l’hivern. Figues de pala en Nadal.

 

 

 

 

CLIKLLARGPETIT