QUANT CADUCA UN OU?

A tots, alguna vegada, ens ha presentat este dilema:

– Huí vaig a fer una tortilleta. I quant agarre l’ ou de la nevera pense: Quant vaig comprar estos ous?, No més en queden dos, estaran caducats?

Mire la fecha que posa en l’ ou i encara tinc més dubtes.

-Eixa fecha quina es, el dia que la gallina el va pondre?. Però intentant aclarir dubtes, ixen atres de difisil explicació. Quí posa el cunyo als ous? Coneguem a algú que treballe fent esta faena?

Hi han treballs molt extranys, per exemple rellenar olives. Cheee, anian persones que li fan un tallet a la oliva, li lleven el pinyol, li astaquen una anchoa dins i li tornen a posar la tapeta com si res aguera passat?

Però tornant a lo de l’ ou. El sistema més segur pa saber si un ou està caducat es cascarlo.

Si casques l’ ou, l’ obris i el rovell te pico, porta caducat al menos dos setmanes. Si te pico i piula, porta al menos un mes caducat. Si casques un ou i lladra, aixe ou no es de gallina, amolla al gos que t’ has anganyat d’ ou. Si l’ ou te uns quants pelets i al cascarlo el demana anar a la discoteca, tornar a les sis del matí i una moto, tampoc es de gallina, es un ou d’ adolescent.

Aaaa, ja està clar, segur que el número que apareix en l’ ou es el telèfon d’ atenció al consumidor. Cride al número en questió, inmediatament constesta una veu: DÍGAME

Sense temps a pensar ni a reacsionar li conteste:

Buenos dias señor, tengo un huevo de los suyos aquí en mi mano.

Después de uns segons de silensi torna a apareixer la veu diguent:

Si tiene usted un huevo mio en su mano, por favor, no cierre la mano bruscamente y con mucho cariño y cuidado déjelo en el suelo y dígale que vuelva a casa que su hermano gemelo lo añora. Dígale a mi huevo que no le reprocharemos nada, que le seguimos queriendo.

Recollons este tio està més allà que ací. Li penge el telèfon i eixe dia en conter de sopar ou, vaig sopar una botifarreta de seba en un bocadillet i la rosqueta de dalt mullà en l’oli.

Per això vaig comprar unes gallines i les tinc en el campet. Tots els dies arreplegue ous fresquets sense cunyos i sense demanar asplicasions a dingú.

 

pollet