RECEPTA DE PEPITOS

El pepito a València o el ximo a Castelló es un altre d’eixos plats amb molta imaginació que ens feia més suportable la quaresma.

No hi havia pasqua que ma mare no fera muntó de pepitos.

Podem omplir el cabàs de pasqua amb molts menjars i llepolies però no pot faltar la mona, la llonganissa seca, l’ ou dur i un parell de pepitos.

 

Ingredients per a 12 pepitos.

  • 12 pepitos
  • 2 cues de lluç
  • 2 pimentons rojos
  • 3 dents d’all
  • Una bosseta de pinyons
  • 1 pot gran de tomaca a trossos
  • 4 ous durs
  • sal

Per a fregir-los

  • 1 ou batut
  • Oli

 

Elaboració:

 

Per preparar el sofregit:

En primer lloc tens que bullir les cues de lluç, els ous i torrar els pimentons, després ho peles i talles tot a trossets menudets.

pepitos ingredients

Una vegada tens tots els ingredients a punt poses la paella al foc amb una mica d’oli, aboques els alls, seguidament els pinyons i quan ja tinguen un poc de color afiges el lluç, el pimentó i la tomaca. Fes-ho bo de sal.

Ho deixes coure uns minuts i quan ho tragues del foc poses l’ou dur i mescles.

Mentre es gela un poc este “mesclaillo”, s’han de buidar els pepitos que són uns pans menudets als que se li talla una punta i se li buida la molla.

 pepitos buits

A continuació amb l’ajuda d’una cullera xicoteta ves omplint els pepitos amb el “mesclaillo”. Prepara un plat amb un ou batut, banya el pepito i frig-lo amb oli abundant i calent. Perquè no caiga la punta pots mullar-la amb l’ou batut i com si de pegament es tractara tancar el panet.

Trau-los damunt d’un paper absorbent perquè perden l’oli i ja estan a punt per a completar el cabàs de pasqua.

Acabats de fer són un menjar exquisit perquè estan sequets per fora i tendrets per dins.