No hay productos en el carrito.
RECEPTA DE PEPITOS
09
Abr
El pepito a València o el ximo a Castelló es un altre d’eixos plats amb molta imaginació que ens feia més suportable la quaresma.
No hi havia pasqua que ma mare no fera muntó de pepitos.
Podem omplir el cabàs de pasqua amb molts menjars i llepolies però no pot faltar la mona, la llonganissa seca, l’ ou dur i un parell de pepitos.
Ingredients per a 12 pepitos.
- 12 pepitos
- 2 cues de lluç
- 2 pimentons rojos
- 3 dents d’all
- Una bosseta de pinyons
- 1 pot gran de tomaca a trossos
- 4 ous durs
- sal
Per a fregir-los
- 1 ou batut
- Oli
Elaboració:
Per preparar el sofregit:
En primer lloc tens que bullir les cues de lluç, els ous i torrar els pimentons, després ho peles i talles tot a trossets menudets.
Una vegada tens tots els ingredients a punt poses la paella al foc amb una mica d’oli, aboques els alls, seguidament els pinyons i quan ja tinguen un poc de color afiges el lluç, el pimentó i la tomaca. Fes-ho bo de sal.
Ho deixes coure uns minuts i quan ho tragues del foc poses l’ou dur i mescles.
Mentre es gela un poc este “mesclaillo”, s’han de buidar els pepitos que són uns pans menudets als que se li talla una punta i se li buida la molla.
A continuació amb l’ajuda d’una cullera xicoteta ves omplint els pepitos amb el “mesclaillo”. Prepara un plat amb un ou batut, banya el pepito i frig-lo amb oli abundant i calent. Perquè no caiga la punta pots mullar-la amb l’ou batut i com si de pegament es tractara tancar el panet.
Trau-los damunt d’un paper absorbent perquè perden l’oli i ja estan a punt per a completar el cabàs de pasqua.
Acabats de fer són un menjar exquisit perquè estan sequets per fora i tendrets per dins.
Hola tio Visantico. El diumenge concretament, vaig menjar pepitos igualets q els q vostè explica aci. I puc dir q estaven riquíssims. Com per menjar-ne tres o cuatre. Una recepta fàcil i sabrosa !!! Ummmm que bons!!!
Hola Xelo, axina ara tens que fer i provar la recepta d’arnadí que he publicat hui. Ahí si que el xuplaràs els dits. Gràcies pel teu comentari i un beset perla.
El tio Visantico
Pues bien he copiado la receta de pepitos con las colas de lluç y todos los engrdientes mañana prepararé todo y boy aponerme hacerlos espero que salgan buenos, ya oslodiré saludos, josé..