No hay productos en el carrito.
CONVERSACIONS DE PASQUALET I VICENT
Al llarg de tota la història
Hem buscat l’eterna joventut
A falta de receptes miraculoses
Ens conformem en tindre bona salut
Hui he decidit contar-te
Un secret que tinc guardat
Una recepta que em va donar ma mare
Per que ningú t’endevine l’edat
En casa deus tindre una planta
Una àloe vera deuràs buscar
Espera a què la planta florisca
Les propietats de les fulles pots aprofitar
Talla-li a la planta un parell de fulles
Com les penques deuràs pelar
Renta-les amb un xorro d’aigua neta
El líquid groguenc cal llevar
Prepara el suc de mitja llima
I una cullera d’oli tin a punt
Les fulles, la llima i l’oli
Ara cal triturar tot junt
Obtindràs una crema caldosa
Pel colador hauràs de passar
Resultant una crema més fina
Que en el frigorífic deuràs guardar
Rentat bé amb sabó la cara
Ara aplicat la crema que hem fabricat
En pocs dies si eres constant
T’asombraràs del bon resultat
No deixes mai que t’ angoixen
Les conseqüències que passe el temps
Aprofita cada minut de la vida
Compartint alegria amb la teua gent
Ja tenim l’estiu damunt, i mes enllà de la calor que ens espera, intentarem gaudir al màxim de l’estiu i d’eixes xicotetes coses que el fan pensar que tot açò val la pena. Com per exemple passar una bona vesprada amb la companyia dels amics, una cervesa fresqueta i un plat de papes.
Que no pots disfrutar d’un bon viatge, una aigua llimó i un plat de papes
Que t’ angoixa la calor, orxata ben fresca i un plat de papes
A qui no li s’obri la gana al sentir el cruixir d’una papa, són l’aperitiu més demanat, sobretot a l’estiu, que amb moderació no engreixa, però és fa difícil menjar-se`n només una, a que si?
Hi han moltes maneres de tastar-les, amb un platet de faves bollides, amb unes olives, amb un grapat de cacau del terreno.
A la comunitat valenciana hi ha tradició familiar de papes artesanes que es resisteixen a ser marca blanca, papes DUSO és una d’elles.
Creïlles de varietat agra són les més saboroses per a fregir, d’això en saben prou a papes DUSO.
Papes DUSO és una empresa de fabricació d’aperitius de reconegut prestigi, que començà el seu camí als anys 80 i que hui en dia fan les papes com sempre les han fet, amb ingredients de primeríssima qualitat i amb eixe carinyo especial que caracteritza els productes artesanals.
T’abellix?
I tu, amb què sols acompanyar un plat de papes?
INGREDIENTS
1Kg de cacau molt
¼ de galleta ratllada
1 got d’aigua
¾ de sucre
Canella i llima
24 neules
ELABORACIÓ
Era tradició en ma casa
Quan aplegaven els dies de Nadal
Que ma mare preparara la massa
D’uns torrons que no trobaràs igual
He trobat la recepta de ma mare
Ben apuntada en un paperet
Per no perdre les costums de casa
Hui prepararem torrons de panet
Posem en un perol d’aigua
Al foc fem el sucre desfet
Meneja en cullera la mescla
Afegim a poc a poc els ingredients
Posa el cacau i les galletes
Canella al gust i llima ratllada
Aboca al perol si tens les mans netes
Ara mescla tot en una pasterada
Banya amb un pinzell les neules
Que és com una hòstia exagerada
Posa-li al mig la pasta obtinguda
I fes com una coca ben plegada
Deixa que seque la neula
Pegant-li voltes de tant en tant
I disfrutaràs dels torrons de ma mare
Que sempre feia per Nadal
Qui guarda sempre té
És el que em deia mon pare
La llavor per l’any següent
En la pallissa sempre guarde
Ja s’acosta Tots Sants
Temps de sembrar faves
Aprofita la saó dels camps
I en colliràs a cabassades
Posa la llavor a remulla
Tot el dia en un poal
Ara busca una aixada
Hui sembrem faves al bancal
Pega només un colp d’aixada
Sense desfer el cavalló
No faces el clot fondo
Posa quatre faves i tapa’l-lo
Ara esperar que grillen
Birbar la terra i regar
Si tot va bé i no les furten
Bon grapat de faves podrem menjar
Hem passat l’estiu calorós
Acabem d’entrar en la tardor
Molts arbres perden les fulles
I les oliveres estan en el seu esplendor
Collir-les dóna molta faena
Diuen la meua nora i el xicon
Collir les olives i xafar-les
S’ ha convertit en una tradició
Que no estiguen ni verdes ni madures
Deuen estar en el seu punt
El meu Josep cull les més baixetes
I jo intente collir les de més amunt
Busca una bona pedra
I una soca de taronger
Xafa l’oliva contra la soca
En aigua posaràs l’oliva
Una vegada el tall fet
Per que no es faça negra
I rebutja la que tinga tocaet
Canvia l’aigua a les olives
Quatre vegades per llevar-li l’amargor
Busca ara el recipient on guardar-les
La pebrella li donarà tot el sabor
Molt important és preparar l’aigua
I encertar-li el punt de sal
La prova de l’ou és el secret
Per que mai la mescla isca mal
Mescla ara les olives xafades
Amb aigua bona de sal
Pebrella i fulla de garrofera
Són les brosses que se sol posar
Que bones són les olives xafades
En les bones ocasions solen acompanyar
Una paella, arròs caldós, all i pebre
En un bon esmorzar no poden faltar.
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.
ACEPTAR