UNA SALMORRA PER A LLEVAR-SE LA GORRA

Res acompanya millor un esmorzar

Que una bona salmorra

Atén les indicacions

I t’eixirà per a llevar-te la gorra

 

 

 

 

Per a triar els ingredients

Procura que els productes siguen de l’horta

Pimentons, tomaques o bitets

Però que no siguen de mata morta

 

Perquè els pimentons no és facen molls

Tot depèn de quan els has collit

Si vols que tinguen cruixent el mos

Hauràs de collir-los a poqueta nit

 

Busca una gerra de boca ampla

Que siga de vidre o de fang

Les tomaques que estiguen verdes

I talla els pimentons a quarts

 

 

Prepara ja la salmorra

Mesclant l’ aigua i la sal

Conec una fórmula secreta

Perquè la mescla no isca mal

 

Posa un ou fresc a l’aigua

Anyadis-li grapadets de sal

I no deixes de fer-ho

Fins que l’ou quede surant

 

Que no falte el vinagre

Ves amb compte en la quantitat

Si la xorrà es masa llarga

El pimentó estarà avinagrat

 

 

Posa ara el caldo

Allò que li donarà vida

Pebrella, fulles de llimera

I rametes de sergioliva

 

Que tot junt repose una setmana

Fins que de verd passe a groguenc

Que algú no li agrade la salmorra

De veres que no ho entenc

 

CLIKLLARGDUSO